Διάλεξη Αμαλίας Φωκά 14.5.2018 για την υπολογιστική δημιουργικότητα

//Διάλεξη Αμαλίας Φωκά 14.5.2018 για την υπολογιστική δημιουργικότητα

Τη Δευτέρα, 14.5.2018, 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΒΚΠ (1ος όροφος), η κ. Αμαλία Φωκά (Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), θα δώσει διάλεξη με τίτλο:

‘Από τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες στην υπολογιστική δημιουργικότητα’

http://library.upatras.gr/event/computationalcreativity

Ακολουθεί σύνοψη της ομιλίας και σὐντομο βιογραφικό της ομιλήτριας:

Σύνοψη Ομιλίας

Το ψηφιακό στις ανθρωπιστικές επιστήμες ξεκίνησε με την ψηφιοποίηση δεδομένων από πρωτότυπα για την άμεση και εύκολη πρόσβαση των ερευνητών. Η δεύτερη περίοδος των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών αφορά τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να εξελίσσονται μέσω της τεχνολογίας, των μέσων και των υπολογιστικών μεθόδων αξιοποιώντας το ψηφιακό ως εργαλείο, αντικείμενο μελέτης και μέσο. Μπορεί όμως το ψηφιακό να είναι το ίδιο δημιουργός; Το πεδίο της Υπολογιστικής Δημιουργικότητας έχει ως αντικείμενο μελέτης όχι μόνο την ανάπτυξη δημιουργικών υπολογιστικών διαδικασιών αλλά κατ’ αρχήν την κατανόηση και μοντελοποίηση της διαδικασίας της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Σύντομο βιογραφικό ομιλήτριας

Η Αμαλία Φωκά είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε το προπτυχιακό Μηχανικών Η/Υ και μεταπτυχιακό στο University of Manchester Institute of Science & Technology (UMIST). Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην περιοχή της Ρομποτικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομα ρομπότ καθώς και τις εφαρμογές της πληροφορικής στην τέχνη και τα διαδραστικά μέσα. Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.amaliafoka.com

2018-05-11T11:22:12+00:00 Μάιος 11th, 2018|Categories: Μη κατηγοριοποιημένο|