Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Έναρξη Εκδήλωσης: 19/10/2018 9:00 Λήξη Εκδήλωσης: 21/10/2018 21:00

Χώρος Διεξαγωγής

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΟΛΓΑ ΒΑΡΤΖΙΩΤΗ"

Σύγχρονες αναγνώσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία Η μεταπτυχιακή έρευνα στην Ελλάδα

Πρόσκληση για συμμετοχή

στο 1ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Σύγχρονες αναγνώσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις
στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία

Η μεταπτυχιακή έρευνα στην Ελλάδα

 

Πανεπιστήμιο Πατρών, 19-21 Οκτωβρίου 2018

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Κλασικής Ειδίκευσης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Κλασικής Φιλολογίας, το οποίο και θα λάβει χώρα στο Τμήμα Φιλολογίας από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ενεργά στο πεδίο των κλασικών σπουδών και επιθυμούν να μοιραστούν τα πορίσματα της τρέχουσας έρευνάς τους. Η θεματική είναι ευρεία, προσανατολισμένη στις κλασικές σπουδές και ανοιχτή σε ανακοινώσεις που υιοθετούν σύγχρονες προσεγγίσεις σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα. Στόχος του συνεδρίου είναι να φιλοξενηθούν και συγγενείς με τη Φιλολογία επιστημονικοί κλάδοι που μπορούν να παράσχουν τη δική τους μεθοδολογική οπτική στον χώρο των κλασικών σπουδών, όπως

  • Φιλοσοφία
  • Ιστορία
  • Αρχαιολογία

Οι ανακοινώσεις θα έχουν αυστηρά διάρκεια 20 λεπτών και θα συνοδεύονται από συζήτηση 10 λεπτών.

Προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συνέδριο με ανακοίνωση να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση abstracts.pms.up@gmail.com την αίτηση συμμετοχής, η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του συνεδρίου και στην οποία ζητείται να συμπληρωθούν α) τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερομένου και β) τα βασικά στοιχεία και η περίληψη της ανακοίνωσης, η οποία θα έχει έκταση από 250 έως 300 λέξεις, σε γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος 12 και διάστιχο 1,15.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 15/07/2018.

Με την αποστολή της αίτησής σας θα σας αποσταλεί βεβαίωση ότι την λάβαμε.

Οι φοιτητές, των οποίων οι περιλήψεις θα γίνουν δεκτές, θα ενημερωθούν μέχρι τις 25/07/18.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Όλγα Βαρτζιώτη (Ο.Β.) του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ρίο, Πάτρα).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του συνεδρίου μας: classics-pms2018.events.upatras.gr/.

 

Με εκτίμηση,

H οργανωτική Eπιτροπή

 

Ανδρωνά Σταματία

Γιαννοπούλου Κατερίνα

Γλαράκη Νικολίτσα

Καραγιώργου Μαριάννα

Λιάκου Φαίη

Παπαδημητρίου Φαίη

Παπαδόπουλος Δημήτρης

Πομώνη Ελεάννα