25 χρόνια λειτουργίας του τμήματος – 25 χρόνια αποφοίτων

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Ιδρύθηκε το 1994 (Π.Δ. 305/94, ΦΕΚ 163/4-10-1994), αλλά δέχτηκε τις πρώτες φοιτήτριες / τoυς πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη ‘τάξη’ των φοιτητών / φοιτητριών μας, ενώ οι πρώτοι μας απόφοιτοι ορκίστηκαν το 2001. Από τότε, 3231 φοιτητ@ς αποφοίτησαν (καταγραφή μέχρι την ορκωμοσία του Μαρτίου 2022), 196 απέκτησαν το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα, 34 εκπόνησαν την διδακτορική τους διατριβή, ενώ άλλ@ 51 είναι στην διαδικασία της εκπόνησης της διατριβής τους.

Οι φοιτητ@ς μας όμως ΔΕΝ είναι μόνον τα νούμερα. Και πολύ περισσότερο, ΔΕΝ είναι ούτε μία συσσώρευση πτυχίων, ειδικοτήτων, ερευνητικών προγραμμάτων, εργασιών, και διακρίσεων. Οι φοιτητ@ς μας είναι η ψυχή του τμήματός μας με τη δυναμική τους και την προσωπική ιστορία που η καθεμιά / ο καθένας ενσαρκώνει. Η επιθυμία μας να διατηρήσουμε την επαφή μας μαζί σας είναι έντονη. Θέλουμε να μαθαίνουμε την πορεία σας, τις επιτυχίες, ακόμη και τις δυσκολίες σας, στα βήματά σας μετά το Πανεπιστήμιο.

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση που είναι σημαντική στον Σύλλογο Αποφοίτων. Είναι οι δικές σας σχέσεις που χτίσατε όταν ήσασταν στο Πανεπιστήμιο, οι χαρές και οι λύπες, οι αγωνίες και οι προσδοκίες, οι αναμνήσεις σας. Και τώρα που αποφοιτήσατε, είναι οι δεσμοί – φιλικοί και επαγγελματικοί – που σας συνδέουν. Η αίσθηση του ανήκειν σε ένα Πανεπιστήμιο δεν τελειώνει τη στιγμή που παίρνετε πτυχίο. Απλώς αλλάζει μορφή. Φέτος, το 2022, αυτό το ανήκειν ας το γιορτάσουμε σε μια μεγάλη επετειακή γιορτή επανένωσης (REUNION) μαζί με τα λαμπρά 25 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος. Ένα όμορφο δείπνο σχεδιάζεται για τις 24 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσει σύντομα η ανακοίνωση της ‘επίσημης’ πρόσκλησης και η φόρμα συμμετοχής στο δείπνο.

Σας περιμένουμε με πολύ μεγάλη χαρά!

Υ. Γ. Στο πεδίο φωτογραφίες θα αναρτηθούν και άλλες φωτογραφίες με εσάς. Αν έχετε φωτογραφίες από συλλογικές εκδηλώσεις / δράσεις / μαθήματα / εκδρομές με παραπάνω από 5 άτομα παρακαλώ στείλτε τις στο philsec@upatras.gr με την ένδειξη για την ιστοσελίδα αποφοίτων.

Και, επίσης, περιμένουμε να ακούσουμε την ιστορία σας, η οποία θα αναρτηθεί στον κεντρικό ιστότοπο αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Επικοινωνήστε μαζί μας στο karakantza@upatras.gr

Πείτε μας την ιστορία σας

Σύνδεση με την κεντρική σελίδα των αποφοίτων του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται και ιστορίες αποφοίτων του τμήματός μας

Ιστορία του τμήματος και των αποφοίτων σε φωτογραφίες

Ένα πανόραμα φωτογραφιών από εκδηλώσεις / μαθήματα / δράσεις / εκδρομές των πρώην φοιτητών / νυν αποφοίτων μας

Λογότυπος

Ανακοινώσεις