Α΄ Μαθητικό Συνέδριο “Ανακαλύπτοντας το Βυζάντιο μέσα από τα κείμενα, τα μνημεία και τους ανθρώπους του”
Την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Κτήριο Πρυτανείας, Αμφιθέατρο ΑΑ) το Α΄ Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ανακαλύπτοντας το Βυζάντιο μέσα από τα κείμενα, τα μνημεία και τους ανθρώπους του», το οποίο συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, το Γυμνάσιο Καστριτσίου, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Στο μαθητικό αυτό διήμερο συνέδριο θα συμμετάσχουν 33 ομάδες μαθητών/τριών με ανακοίνωση και 2 ομάδες με πόστερ, συνολικά περίπου 250 μαθητές/τριες και 45 εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Αχαΐας, ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν άλλα 200 παιδιά, συμμαθητές και συμμαθήτριες των παραπάνω.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε ΕΔΩ.
Τις περιλήψεις των ανακοινώσεων των παιδιών και όλο το υπόλοιπο υλικό του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας https://byzstud2026.upatras.gr/
