Ενημέρωση για τους φοιτητές από τη Πρόεδρο του Τμήματος κα Αικατερίνη Κωστίου

/, Προπτυχιακά/Ενημέρωση για τους φοιτητές από τη Πρόεδρο του Τμήματος κα Αικατερίνη Κωστίου

Στις 8/2 το Τμήμα Φιλολογίας έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το πρώτο κομμάτι ήταν των φοιτητών, όπου βρέθηκε το «φλουρί». Ευχόμαστε να έχετε ένα δημιουργικό και τυχερό εξάμηνο.

 

Νεότερα για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το θέμα του ΠΠΔΕ θα συζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας τον Μάιο του 2017. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος για το εαρινό εξάμηνο παραμένει ως έχει.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.esos.gr/arthra/48549/ypoyrgeio-dieykriniseis-gia-tin-paidagogiki-eparkeia

 

Εργαστήριο ψηφιακής έρευνας και μελέτης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το εαρινό εξάμηνο το «Εργαστήριο ψηφιακής έρευνας και μελέτης» (ΕΨΕΜ) στον αναδιαμορφωμένο χώρο της πρώην Τμηματικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία του Τμήματος έχουν μεταφερθεί και ενσωματωθεί στη συλλογή της ΒΚΠ, όπου όλοι οι φοιτητές μπορούν να τα δανείζονται ή να τα μελετούν στο αναγνωστήριο, σύμφωνα με το ωράριο της ΒΚΠ (http://www.lis.upatras.gr)

Στον αναδιαμορφωμένο χώρο υπάρχουν 30 θέσεις δικτύου (ενεργές από τις 20/2 και εξής) και όλα τα εχειρίδια του «Εύδοξος», ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν ψηφιακή έρευνα και να μελετούν για τις ανάγκες των μαθημάτων τους.

Στο ΕΨΕΜ θα ξεκινήσουν από το εαρινό εξάμηνο σεμινάρια εξοικείωσης με την ψηφιακή έρευνα, προσαρμοσμένα στις επιστημονικές ανάγκες της κάθε Ειδίκευσης, για τους τελειόφοιτους και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα μαθήματα αυτά θα είναι προαιρετικά φροντιστηρικά και δεν θα έχουν πιστωτικές μονάδες. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος,

Κατερίνα Κωστίου

2017-02-10T18:20:29+00:00 Φεβρουάριος 10th, 2017|Categories: Μη κατηγοριοποιημένο, Προπτυχιακά|