Αγαπητ@ Πρωτοετείς Φοιτητ@ς
Εκ μέρους του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος μας, σας συγχαίρω για την επιτυχία εισαγωγής σας και σας καλωσορίζω στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Δεδομένων των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας COVID-19 και σε συνέχεια των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, σας ενημερώνω ότι η εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος Φιλολογίας για το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021 ξεκινά από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 για όλα τα μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ με ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, δηλαδή με προσαρμοσμένη εφαρμογή δυνατοτήτων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και συνδυασμό της ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεεκπαίδευσης, δηλαδή της πλατφόρμας e-class και τηλεδιαλέξεων.

Αφού δείτε τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε στο Α΄εξάμηνο στο πρόγραμμα σπουδών και στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Τμήματος για το Α’ εξάμηνο, επισκεφτείτε την πλατφόρμα eclass στο λινκ https://eclass.upatras.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=71. Εντοπίστε στον κατάλογο τα μαθήματά σας τα οποία είναι ανοικτής πρόσβασης και μπείτε σε αυτά για να αντλήσετε υλικό και να διαβάζετε τις ανακοινώσεις (αυτό θα γίνεται προσωρινά και μέχρι να λάβετε τα στοιχεία του πανεπιστημιακού σας λογαριασμού email).

Ο/Η διδάσκ@ του κάθε μαθήματος θα σας ενημερώσει μέσω του e-class για τον τρόπο πραγματοποίησης των μαθημάτων, την πλατφόρμα τηλεδιαλέξεων και τη χρήση συμπληρωματικού υλικού κλπ. Θα πρέπει να φροντίσετε να διαθέτετε λειτουργικά επαρκή υπολογιστή και καλή σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι σας ώστε να μπορέσετε να συμμετάσχετε στην όλη διαδικασία.

Στο μεταξύ και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής σας στο Τμήμα (που θα γίνει ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικά) θα λάβετε τα στοιχεία του πανεπιστημιακού σας μέιλ με το οποίο από τότε και στο εξής θα πρέπει να εγγράφεστε και να συνδέεστε στις ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές του πανεπιστημίου
Εάν χρειάζεστε να επισκεφτείτε δια ζώσης το Τμήμα, για τη Γραμματεία ή για να συναντηθείτε με κάποι@ διδάσκο@α θα πρέπει να τηρείτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τους υγειονομικούς κανονισμούς για την τήρηση αποστάσεων, μη συγχρωτισμού και τη  χρήση προστατευτικής ΜΑΣΚΑΣ σε όλους τους χώρους του Τμήματος.
Σας ενημερώνω επίσης ότι το Τμήμα προγραμματίζει ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ εκδήλωση ΥΠΟΔΟΧΗΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σας ως ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ φοιτητ@ων σε μικρές ομάδες (με την τήρηση όλων των προστατευτικών υγειονομικών μέτρων) στις 13/10 ή/και 14/10 ως μια προσπάθεια γνωριμίας σας με το Τμήμα, υπό τις ειδικές απαγορευτικές συνθήκες της πανδημίας. Κατά την εγγραφή σας θα σας ζητηθεί να δηλώσετε συμμετοχή για την εκδήλωση αυτή. Σας ενθαρρύνω να έρθετε στην Πανεπιστημιούπολη και να συμμετάσχετε σε αυτή. Για τις ακριβείς λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση μας.
Σας παρακαλώ πολύ να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις και ενημερώσεις του Τμήματός μας ώστε να είστε σωστά ενημερωμέν@ και να αποφεύγετε να αλληλοενημερώνεστε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κλπ.) διασπείροντας πολλές φορές λάθος πληροφορίες. Αρμόδι@ και ικαν@ να σας ενημερώνουν σωστά για την ακαδημαϊκή σας ένταξη και πορεία στο πανεπιστήμιο είναι αποκλειστικά και μόνο οι διδάσκο@ες και η Γραμματεία του Τμήματός μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία σας και σας εύχομαι να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους οικείους σας, τηρώντας τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού, η Γραμματεία, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κος Αρχάκης και εγώ προσωπικά παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια και υποστήριξη!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας

Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος
Καθηγητής