Προς τ@ς νέ@ς αποφοίτ@ς μας

Τα Θερμά μου Συγχαρητήρια σε όσ@ς φοιτητ@ς μας ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Τμήμα μας και πήραν το πτυχίο τους.

Οι ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να σας απονείμουμε τα πτυχία σας με το καθιερωμένο τελετουργικό της ορκωμοσίας στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου μας, παρουσία των δικών σας ανθρώπων.

Η μη πραγματοποίηση της τελετής δεν αφαιρεί όμως τίποτα από την αξία αυτού του σπουδαίου επιτεύγματος σας!

Επειδή δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να χαιρετίσω δια ζώσης την απονομή των πτυχίων σας ως Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, σας παραθέτω εδώ τα λίγα λόγια που ήθελα να σας απευθύνω με την ειλικρινή μου αγάπη σε όλ@ς σας!

«Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι και πλέον συνάδελφοι!

Σας συγχαίρω από καρδιάς για την κατάκτηση του πτυχίου σας!

Σήμερα απελευθερώνεστε από τον προστατευτικό κλοιό του πανεπιστημίου και ξεκινάτε τον προσωπικό σας αγώνα στις πραγματικές συνθήκες της ζωής. Η πορεία σας από εδώ και πέρα θα έχει και ανηφοριές και κατηφοριές, δυσκολίες και ευκολίες, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Έχετε όμως την ψυχική και φυσική δύναμη της νεότητας. Προχωρήστε με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά.

Η εκπαίδευσή σας δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται. Μην αρκεστείτε στο σπουδαίο κατόρθωμα του πτυχίου σας που γιορτάζουμε σήμερα. Κρατήστε όλες σας τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Συνεχίστε να εξοπλίζεστε με γνώσεις, συνεχίστε να αναρωτιέστε, συνεχίστε να ταξιδεύετε στον κόσμο, συνεχίστε να γνωρίζετε καινούργιους ανθρώπους, συνεχίστε να εξοικειώνεστε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, συνεχίστε να ανακαλύπτετε τον κόσμο, συνεχίστε να απολαμβάνετε τη ζωή σας.

Το πανεπιστήμιό σας και οι δάσκαλοί σας είμαστε εδώ για να σας συμβουλέψουμε και μετά τη σημερινή σας αποφοίτηση. Θέλουμε να σας βλέπουμε, να μαθαίνουμε τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες σας, να είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Μην μας ξεχάσετε!

Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή.

Να περάσετε όμορφα τις γιορτές!

Σας ευχαριστώ

Καθηγητής Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος

Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας